fbpx

Plåt

Arkitekt

plåt, arkitekt

Skräddarsydd plåttillverkning till alla era kommande projekt!

Plåtdetaljer på tak och fasad är alltid en långsiktig investering och kan vara allt från spektakulärt och energismart till modernt. För optimerad funktion, rätt utseende och rätt kostnadsnivå får du gärna vända dig till oss på Wäxjö Plåt & Montage. Vi skräddarsyr plåtdetaljer enligt varje kunds unika önskemål och förutsättningar. Välkommen med din förfrågan.

Varje projekt är unikt

Plåt har mycket hög återvinningsgrad och en korrekt tillverkad, monterad och underhållen plåtprodukt ska hålla i många år. Några grundläggande parametrar att utgå från är att taket och fasaden ska vara funktionellt utformat och skydda byggnaden. Inför din beställning kan du tänka på följande:

Läget på bygganden. Ha med lufttyp samt vind-, regn- och snömängd i beräkningen. Plåtmaterial har nämligen olika korrosionshärdighet vilket gör att vissa profiler gör sig bättre än andra vid till exempel en kustnära och utsatt stad. Det påverkar också valet av avvattningssystem samt infästningar för att minska risken för bland annat fukt- och mögelskador.

Lutningen på taket och fasaden. Ett tak som är enkelfalsat behöver minst en lutning på 14 grader medan ett tak som är profilerat eller dubbelfalsat med t.ex. ett hinder som en skrotsten, klarar sig på 5,7 graders lutning.

Nybyggnation eller montage på befintlig yta. Gäller det renovering eller byte på en befintlig yta gäller det att se över och vara uppmärksam på vilka andra material som finns på byggnaden. Stål, metaller, trä eller puts mot plåt kan påverka varandra på olika sätt.

Planering för plåtarbetet. I ett så tidigt skede som möjligt är det bra att veta när på året plåtarbetet ska utföras. Detta då vissa material inte klarar av att bearbetas i kyla och minusgrader.

Vägledning och konsultation. Det går alltid att få goda råd och personlig vägledning hos oss. Konsultera gärna era kommande projekt med vår plåtkonsult Johan.

Projektering, tillverkning och montering 

Rätt material, rätt monterat på rätt plats kommer i en kombination ge byggnaden lång livslängd och minimalt med underhåll. En livscykelkostnad som är otroligt tacksam. Sammanfattningsvis kan vi säga att det alltid finns ett plåtalternativ hos oss, oavsett vilken budget som är satt.

  Kontakta oss

  Ställ dina frågor till vår projektledare Johan via telefon eller i formuläret här nedan och boka gärna in ett hembesök. Vi kommer ut och ger dig ett kostnadsfritt prisförslag. Vi utför ROT-arbeten.

  KONTAKTUPPGIFTER

  Sandvägen 12
  342 45 Växjö

  E-post: johan@wpmab.se

  Telefon: 0470-34 98 88

   

  Uppdragsgivare

  Vi på Wäxjö Plåt och Montage AB har lång och bred erfarenhet av att arbeta med byggnadsplåtslageri.

  Husägare

  Entreprenör

  Hallbyggare

  Arkitekt

  Brf/Fastighet

  Plåtarbete

  Våra Referenser

  Referensprojekt

  Vårt senaste projekt

  Domkyrkecentrum

  Ett av våra större takprojekt

  IKEA

  Ett stort smidesprojekt

  Katlaberget

  KONTAKT

  Wäxjö Plåt & Montage AB

  Adress

  Sandvägen 12, 342 45 Växjö

  E-post

  johan@wpmab.se

  Telefon

  0470-34 98 88

  SIDOR

  Webbplatsnavigering

  VERKSAMHET

  Våra Kunder

  Vår kundkrets består av allt från privatpersoner till
  kommuner och större bygg- och arkitektbolag.
  Alla är lika viktiga för oss!

  © Wäxjö Plåt & Montage

  Facebook

  Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress